Theorie

Voordat je het praktijk-examen kunt afleggen zal je eerst moeten slagen voor het theorie-examen. Om je hier optimaal op voor te bereiden biedt Rijschool Smits verschillende manieren om de theorie te bestuderen.


3D Theoriepakket

De theorie uit dit pakket bestaat uit honderden 3D animaties, waarbij een stem de uitleg geeft. Visueel wordt duidelijk weergegeven wat er in het verkeer speelt en waar je zoal op moet letten. Bovendien kun je de tekst die bij het filmpje hoort, nog eens rustig doorlezen. De vragen in de oefenexamens worden op dezelfde manier weergegeven als in de nieuwste CBR-examens, zodat de voorbereiding op het theorie-examen zo effectief mogelijk is.

De oefenexamens bestaan uit vijfentwintig vragen gevaarherkenning en dertig wet- en regelkennisvragen, aangevuld met tien inzichtvragen. De gemaakte oefenexamens, inclusief het gegeven antwoord en de motivatie op de vraag, zijn na te kijken. Je kunt dus precies zien welke antwoorden fout zijn, en waarom dat zo is. Een betere manier om voor je theorie-examen te oefenen is er niet!

Daarnaast is dit pakket ook nog eens ideaal omdat je overal kunt studeren. Gewoon even inloggen via je mobiel, laptop of tablet!


Theoriecursus

Ben jij meer van de lesvariant? Kom dan naar onze theoriecursus zodat we je kunnen begeleiden naar het theorie examen. De cursus wordt gegeven in kleine groepen zodat er genoeg aandacht is voor iedereen. Net voordat je op examen gaat gaan we examens oefenen zodat je op de hoogte bent van wat voor vragen je kunt verwachten bij het werkelijke theorie examen.